Meet and Code 2021 – online radionice

RGB_Meet_and_Code_Logo@4x

I ove godine uključili smo se u inicijativu promocije kodiranja “Meet and Code”. Kao i prošle godine radionice se održavaju online preko Zoom platforme.

Tijekom listopada 2021 održat ćemo slijedeće radionice:

  • Excel – napredna radionica (Koristite li Excel? Znate samo osnovne naredbe? Na ovoj online radionici naučiti ćete koristit napredne mogućnosti Excela. Vjerojatno ste već koristili osnovne funkcije (SUM, MIN, MAX, AVERAGE), a čuli ste da postoji jako puno funkcija. Na radionici ćete se upoznati s funkcijama ROUND, IF, COUNTIF, SUMIF, VLOOKUP. Osim ovih funkcija upoznat ćete se i s pivot tablicama, koristit alat subtotal, pretvarat tekst u stupce i brojnim drugim mogućnostima Excela. Online radionica namijenjena je polaznicima od 15 do 24 godine.)

  • Uvod u Laravel (Laravel je open-source web framework. Baziran je na PHP-u, odnosno Simfony framework-u. Temelji se na model–view–controller (MVC) arhitekturi. Smatra se jednim od najpopularnijih PHP framework-a. Cilj online radionice je pružiti praktična znanja web frameworka Laravel koja se mogu koristiti za izradu web aplikacija. Tijekom radionice koristit ćemo lokalni web poslužitelj Apache i MySQL (besplatan sustav za upravljanje bazom podataka otvorenog koda). Ciljna grupa su učenici srednjih škola i fakulteta no mogu se javiti i sve makde osobe do 24 godine.)

  • SQL upiti (Structured Query Language je strukturni upitni jezik, programski jezik visoke razine. Najpopularniji je računalni jezik za izradu, traženje, ažuriranje i brisanje podataka iz relacijskih baza podataka. Cilj radionice je da polaznici nauče osnove SQL-a, te da samostalno mogu izraditi svoju bazu podataka i vršiti upite na istu. Tijekom radinice polaznici će instalirati XAMPP (Apache i MySQL). Za kreiranje baze podataka koristi će alat phpMyAdmin. phpMyAdmin je besplatni alat za administraciju s otvorenim kodom za MySQL i MariaDB. Kao prijenosna web aplikacija napisana prije svega na PHP-u, postala je jedno od najpopularnijih alata za administraciju MySQL, posebno za web hosting usluge)

  • C++ uvodna radionica (Na uvodnoj online radionica C++ učenici će naučiti osnove programiranja u programskom jeziku C++. Polaznici će se upoznati s osnovnim pojmovima kao što su kod, kompajler i izvršna datoteka. Naučit će koji su osnovni tipovi podataka, kako upisati ulazne i dobiti izlazne podatke. Također će biti upoznati s IF naredbom i FOR petljom. Učenici će uz pomoć predavača riješiti i nekoliko zadataka koristeći naredbe koje su naučili tijekom online edukacije. Radionica će trajati 120 minuta, a namijenjena je učenicima od 13 do 18 godina.

  • Uvod u JavaScript (JavaScript je skriptni programski jezik, koji se izvršava u web pregledniku na strani korisnika. Napravljen je da bude sličan Javi, zbog lakšega korištenja, ali nije objektno orijentiran kao Java, već se temelji na prototipu i tu prestaje svaka povezanost s programskim jezikom Java. Cilj online radionice je pružiti praktična znanja JavaScripta koja se mogu koristiti za manipulaciju sadržaja web aplikacija. Tijekom online radionice koristit ćemo online kompajler za programiranje u JS. Radionica je namijenjena polaznicima od 14 do 24 godina.

Prijavnica

Najnovije vijesti

Upisi u radionicu robotike

Udruga za promicanje informatičke kulture E-Kastav i ove školske godine provodi radionice robotike za učenike od 3. do 8. razreda Osnovne škole u sklopu projekta STEM

STEM Big Bang radionice

Udruga za promicanje informatičke kulture E-Kastav od ove školske godine provodi radionice programiranja i robotike.  Učenici se mogu prijaviti na tri različite radionice: STEM radionice